Bouwkundige keuring Marwijksoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Marwijksoord laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Marwijksoord.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Marwijksoord benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marwijksoord inplannen

Direct inzicht in de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Marwijksoord.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Marwijksoord

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Marwijksoord (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €495. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Marwijksoord.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning89 m2€275 – €310
Tussenwoning120 m2€340 – €385
Kopwoning136 m2€415 – €445
2-onder-1 kap161 m2€460 – €480
Vrijstaand177 m2€510 – €560
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Marwijksoord die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Papenvoort, Amen, Vredenheim, Grolloo en Schoonloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marwijksoord-9448

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Marwijksoord onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Marwijksoord). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie