Bouwkundige keuring Lieren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Lieren laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder verzamelen wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lieren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Lieren bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lieren plannen

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lieren.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lieren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lieren (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lieren.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning85 m2280 – €320
Rijtjeshuis112 m2€360 – €365
Hoekwoning128 m2€405 – €440
Geschakelde woning151 m2€450 – €495
Villa193 m2€530 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lieren die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren en Wenum Wiesel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lieren-7364

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Lieren bekijkt een objectieve specialist de woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lieren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Apeldoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie