Bouwkundige keuring Radio Kootwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Radio Kootwijk inplannen is heel erg verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Radio Kootwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Radio Kootwijk bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Radio Kootwijk inplannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en of er houtrot is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Radio Kootwijk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Radio Kootwijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Radio Kootwijk (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €380. De totale prijs is gebaseerd op allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Radio Kootwijk.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning93 m2280 – €305
Rijtjeshuis107 m2€345 – €365
Hoekhuis137 m2€400 – €450
Twee onder één kap164 m2€470 – €495
Landhuis195 m2€520 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Radio Kootwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoog Soeren, Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland en Gelselaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-radio-kootwijk-7348

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Radio Kootwijk bekijkt een objectieve specialist het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Radio Kootwijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Apeldoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie