Bouwkundige keuring Barsingerhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Barsingerhorn laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Barsingerhorn.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Barsingerhorn benadert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Barsingerhorn uitvoeren

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de vloeren en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Barsingerhorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Barsingerhorn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Barsingerhorn (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €485. Het prijskaartje bestaat uit allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Barsingerhorn.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje75 m2280 – €325
Rijtjeshuis113 m2€360 – €380
Hoekwoning138 m2€410 – €450
2-onder-1 kap151 m2€450 – €505
Villa186 m2€530 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Barsingerhorn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kolhorn, Wieringerwaard, Breezand, Anna Paulowna en Callantsoog.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-barsingerhorn-1768

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Barsingerhorn controleert een neutrale partij het huis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Barsingerhorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hollands Kroon bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie