Bouwkundige keuring Wenum Wiesel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wenum Wiesel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wenum Wiesel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wenum Wiesel onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wenum Wiesel regelen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wenum Wiesel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wenum Wiesel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wenum Wiesel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €330 en €380. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wenum Wiesel.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning86 m2295 – €310
Rijtjeshuis102 m2€345 – €375
Hoekwoning126 m2€400 – €450
Geschakelde woning175 m2€465 – €480
Herenhuis180 m2€525 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wenum Wiesel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ugchelen, Beemte Broekland, Gelselaar, Haarlo en Borculo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wenum-wiesel-7345

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Wenum Wiesel bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wenum Wiesel). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Apeldoorn loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie