Bouwkundige keuring Nieuw-Buinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Buinen regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Buinen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Buinen bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo weet je alles over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Buinen inplannen

Heb je belang bij inzicht in de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuw-Buinen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Buinen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Buinen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €370. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Buinen.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio78 m2275 – €325
Rijtjeshuis101 m2€355 – €390
Kopwoning133 m2€425 – €430
Twee onder één kap154 m2€460 – €495
Landhuis186 m2€515 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Buinen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Nieuwediep, Gieterveen en Donderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-buinen-9521

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Nieuw-Buinen analyseert een onpartijdige partij het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuw-Buinen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie