Bouwkundige keuring Evertsoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Evertsoord uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Evertsoord.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Evertsoord onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Evertsoord regelen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Evertsoord.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Evertsoord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Evertsoord (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €315 en €455. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Evertsoord.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Studio95 m2€300 – €310
Tussenwoning122 m2€340 – €365
Kopwoning137 m2€405 – €450
2-onder-1 kap158 m2€470 – €485
Villa191 m2€520 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Evertsoord die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kronenberg, Sevenum, Lottum, Grubbenvorst en America.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-evertsoord-5977

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Evertsoord onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Evertsoord). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie