Bouwkundige keuring Oudeschoot

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudeschoot laten doen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudeschoot.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oudeschoot controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudeschoot uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oudeschoot.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oudeschoot

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oudeschoot (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €300 en €410. Het prijskaartje hangt af van allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oudeschoot.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Studio87 m2275 – €325
Tussenwoning110 m2€345 – €390
Hoekwoning135 m2€410 – €430
2-onder-1 kap172 m2€475 – €500
Herenhuis176 m2€525 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudeschoot die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Terband, Oude Willem, Wateren, Zorgvlied en Donkerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudeschoot-8451

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Oudeschoot bekijkt een objectieve expert het woonhuis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oudeschoot). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heerenveen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie