Bouwkundige keuring Oostburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oostburg laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oostburg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oostburg controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostburg inplannen

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oostburg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oostburg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oostburg (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €455. De totale prijs bestaat uit allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oostburg.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Studio96 m2280 – €325
Tussenwoning108 m2€360 – €390
Hoekwoning129 m2€420 – €445
2-onder-1 kap171 m2€460 – €495
Villa188 m2€530 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oostburg die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Geersdijk, Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat en Kats.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostburg-4501

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Oostburg bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oostburg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Sluis loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie