Bouwkundige keuring Hoevelaken

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoevelaken regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoevelaken.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hoevelaken bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoevelaken inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hoevelaken.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hoevelaken

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hoevelaken (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €320 en €480. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoevelaken.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning76 m2300 – €305
Rijtjeshuis103 m2€340 – €390
Kopwoning127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap157 m2€470 – €490
Herenhuis191 m2€520 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoevelaken die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Nijkerkerveen, Hierden, Stoutenburg Noord, Stoutenburg en Hooglanderveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoevelaken-3871

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Hoevelaken bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoevelaken). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Nijkerk loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie