Bouwkundige keuring Nijkerkerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijkerkerveen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijkerkerveen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nijkerkerveen checkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijkerkerveen regelen

Direct een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de plafonds en of er houtrot is. Ook kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nijkerkerveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nijkerkerveen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nijkerkerveen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €405. De totaalprijs bestaat uit allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nijkerkerveen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning76 m2€300 – €325
Rijtjeshuis108 m2€360 – €365
Hoekwoning145 m2€420 – €435
Geschakelde woning163 m2€460 – €495
Vrijstaand179 m2€515 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijkerkerveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hierden, Stoutenburg Noord, Stoutenburg, Hooglanderveen en Hoogland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijkerkerveen-3871

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Nijkerkerveen checkt een objectieve expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nijkerkerveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nijkerk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie