Bouwkundige keuring Stoutenburg Noord

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Stoutenburg Noord regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stoutenburg Noord.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Stoutenburg Noord analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stoutenburg Noord regelen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Stoutenburg Noord.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Stoutenburg Noord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Stoutenburg Noord (regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €485. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Stoutenburg Noord.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning78 m2295 – €325
Rijtjeshuis118 m2€335 – €390
Hoekpand141 m2€400 – €445
Geschakelde woning172 m2€470 – €505
Herenhuis185 m2€505 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stoutenburg Noord die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland, De Glind en Achterveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stoutenburg-noord-3836

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Stoutenburg Noord bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stoutenburg Noord). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Amersfoort loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie