Bouwkundige keuring Hierden

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hierden laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hierden.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hierden analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hierden inplannen

Wil je snel meer info over de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hierden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hierden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hierden en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €320 en €440. De totale prijs bestaat uit verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hierden.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje100 m2300 – €320
Rijwoning106 m2€345 – €380
Hoekwoning127 m2€410 – €445
2-onder-1 kap154 m2€450 – €490
Landhuis196 m2€530 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hierden die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Stoutenburg Noord, Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland en De Glind.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hierden-3849

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hierden checkt een objectieve specialist de woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hierden). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Harderwijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie