Bouwkundige keuring Gelselaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Gelselaar regelen is dan vaak geen gek idee. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gelselaar.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Gelselaar controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gelselaar plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gelselaar.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gelselaar

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Gelselaar (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €375. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gelselaar.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Bovenwoning95 m2285 – €315
Rijwoning116 m2€360 – €390
Hoekhuis149 m2€405 – €450
2-onder-1 kap169 m2€475 – €485
Landhuis177 m2€525 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gelselaar die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Haarlo, Borculo, Mariënvelde, Ruurlo en Keijenborg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gelselaar-7275

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Gelselaar bekijkt een onafhankelijk partij de woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gelselaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Berkelland loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie