Bouwkundige keuring Borculo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Borculo inplannen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Borculo.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Borculo onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borculo laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Borculo.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Borculo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Borculo (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €385. De prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Borculo.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Appartement75 m2280 – €320
Rijtjeshuis107 m2€335 – €370
Hoekpand141 m2€415 – €450
2-onder-1 kap161 m2€450 – €505
Vrijstaand200 m2€530 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Borculo die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Mariënvelde, Ruurlo, Keijenborg, Hengelo en Vorden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borculo-7271

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Borculo onderzoekt een neutrale partij de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Borculo). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Berkelland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie