Bouwkundige keuring Bleiswijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bleiswijk uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bleiswijk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bleiswijk benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bleiswijk uitvoeren

Direct meer info over de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en of er houtrot is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bleiswijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bleiswijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bleiswijk (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €310 en €430. De prijs hangt af van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bleiswijk.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement88 m2280 – €320
Rijtjeshuis103 m2€350 – €370
Hoekwoning138 m2€425 – €450
Twee onder één kap152 m2€455 – €500
Villa188 m2€530 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bleiswijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker en Schipluiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bleiswijk-2665

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bleiswijk analyseert een neutrale ingenieur de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bleiswijk). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Lansingerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie