Bouwkundige keuring Haarlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haarlo laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Haarlo.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Haarlo benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarlo regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Haarlo.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Haarlo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Haarlo (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €470. De totaalprijs hangt af van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Haarlo.

Type huis GrootteGeschatte prijs
Flatwoning91 m2300 – €325
Rijwoning112 m2€355 – €380
Hoekhuis146 m2€410 – €445
2-onder-1 kap175 m2€450 – €495
Landhuis193 m2€530 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Haarlo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Borculo, Mariënvelde, Ruurlo, Keijenborg en Hengelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarlo-7273

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Haarlo controleert een onafhankelijk expert het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haarlo). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Berkelland loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie