Bouwkundige keuring Beemte Broekland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beemte Broekland regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Beemte Broekland.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Beemte Broekland analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beemte Broekland laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Beemte Broekland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Beemte Broekland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Beemte Broekland en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €495. De prijs wordt bepaald door verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Beemte Broekland.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio97 m2280 – €315
Rijwoning114 m2€340 – €390
Hoekhuis144 m2€425 – €440
Geschakelde woning158 m2€465 – €490
Herenhuis176 m2€515 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beemte Broekland die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Gelselaar, Haarlo, Borculo, Mariënvelde en Ruurlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beemte-broekland-7323

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Beemte Broekland controleert een onafhankelijk specialist het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beemte Broekland). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Apeldoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie