Bouwkundige keuring Ugchelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ugchelen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ugchelen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ugchelen analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ugchelen afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ugchelen.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ugchelen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ugchelen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €380. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ugchelen.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartementje95 m2€295 – €310
Tussenwoning116 m2€335 – €375
Hoekpand148 m2€420 – €440
2-onder-1 kap173 m2€460 – €505
Landhuis195 m2€530 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ugchelen die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Beemte Broekland, Gelselaar, Haarlo, Borculo en Mariënvelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ugchelen-7339

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Ugchelen onderzoekt een objectieve deskundige het woonobject. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ugchelen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Apeldoorn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie