Bouwkundige keuring Tjuchem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tjuchem laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Tjuchem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tjuchem inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tjuchem inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Tjuchem.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tjuchem

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Tjuchem (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €405. De prijs hangt af van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tjuchem.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning80 m2290 – €310
Rijtjeshuis123 m2€340 – €370
Hoekhuis131 m2€420 – €440
Geschakelde woning163 m2€455 – €495
Villa189 m2€530 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tjuchem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Meedhuizen, Farmsum, Startenhuizen, Garsthuizen en Westeremden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tjuchem-9939

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Tjuchem checkt een objectieve partij het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tjuchem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie