Bouwkundige keuring Beesd

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Beesd laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Beesd.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beesd checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de dakbedekking en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beesd plannen

Direct meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Beesd.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Beesd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Beesd (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €495. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Beesd.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Appartement80 m2280 – €305
Rijwoning116 m2€335 – €375
Kopwoning144 m2€420 – €430
Twee onder één kap170 m2€460 – €505
Vrijstaand191 m2€520 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Beesd die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Rhenoy, Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd en Leerdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beesd-4153

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beesd checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beesd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente West Betuwe loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie