Bouwkundige keuring Boven-Leeuwen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Boven-Leeuwen laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Boven-Leeuwen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Boven-Leeuwen inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boven-Leeuwen regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Boven-Leeuwen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Boven-Leeuwen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Boven-Leeuwen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €385. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Boven-Leeuwen.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartement85 m2290 – €310
Rijtjeshuis116 m2€355 – €380
Hoekhuis144 m2€400 – €445
Geschakelde woning161 m2€475 – €505
Vrijstaand192 m2€520 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boven-Leeuwen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Puiflijk, Afferden, Deest, Winssen en Ewijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boven-leeuwen-6657

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Boven-Leeuwen bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Boven-Leeuwen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Maas en Waal maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie