Bouwkundige keuring IJmuiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in IJmuiden laten doen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in IJmuiden.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in IJmuiden analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJmuiden regelen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in IJmuiden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in IJmuiden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in IJmuiden en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €315 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in IJmuiden.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning93 m2295 – €330
Rijtjeshuis104 m2€340 – €375
Hoekwoning143 m2€405 – €450
Geschakelde woning172 m2€470 – €505
Vrijstaand175 m2€525 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJmuiden die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijmuiden-1973

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in IJmuiden checkt een objectieve partij het woonhuis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in IJmuiden). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Velsen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie