Bouwkundige keuring West Maas en Waal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in West Maas en Waal uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in West Maas en Waal.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in West Maas en Waal inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in West Maas en Waal uitvoeren

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de meterkast en en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in West Maas en Waal.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in West Maas en Waal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in West Maas en Waal (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €300 en €450. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in West Maas en Waal.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning79 m2295 – €310
Rijwoning125 m2€355 – €365
Hoekwoning125 m2€425 – €430
Twee onder één kap154 m2€465 – €500
Villa196 m2€505 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in West Maas en Waal die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Druten, Beuningen, Wijchen, Gennep en Mook en Middelaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-west-maas-en-waal-6659

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in West Maas en Waal controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in West Maas en Waal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Maas en Waal loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Alphen
 • Bouwkundige keuring Maasbommel
 • Bouwkundige keuring Altforst
 • Bouwkundige keuring Appeltern
 • Bouwkundige keuring Boven-Leeuwen
 • Bouwkundige keuring Beneden-Leeuwen
 • Bouwkundige keuring Wamel
 • Bouwkundige keuring Dreumel
 • Plaats een reactie