Bouwkundige keuring Toornwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Toornwerd laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Toornwerd.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Toornwerd bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Toornwerd inplannen

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Toornwerd.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Toornwerd

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Toornwerd (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €415. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Toornwerd.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning79 m2295 – €325
Rijtjeshuis122 m2€350 – €380
Hoekwoning150 m2€410 – €445
Twee onder één kap175 m2€460 – €500
Herenhuis176 m2€505 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Toornwerd die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Westerwijtwerd, Huizinge, Middelstum, Warffum en Usquert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-toornwerd-9994

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Toornwerd controleert een onpartijdige expert de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Toornwerd). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Loppersum loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie