Bouwkundige keuring Twello

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Twello inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Twello.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Twello controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de gevel en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Twello plannen

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Twello.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Twello

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Twello en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €445. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Twello.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Appartementje90 m2275 – €315
Rijtjeshuis108 m2€350 – €375
Hoekhuis143 m2€410 – €440
Twee onder één kap160 m2€460 – €505
Villa192 m2€515 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Twello die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Wilp, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-twello-7391

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Twello onderzoekt een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Twello). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Voorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie