Bouwkundige keuring Enter

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Enter laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Enter.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Enter inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Enter laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Enter.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Enter

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Enter (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €375. De totaalprijs bestaat uit allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Enter.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio98 m2290 – €315
Rijwoning114 m2€355 – €385
Kopwoning140 m2€400 – €440
Geschakelde woning156 m2€465 – €480
Herenhuis193 m2€505 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Enter die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zuna, Rijssen, Holten, Haarle en Nijverdal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-enter-7468

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Enter onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Enter). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Wierden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie