Bouwkundige keuring Overbetuwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Overbetuwe regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Overbetuwe.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Overbetuwe bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overbetuwe inplannen

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Overbetuwe.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Overbetuwe

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Overbetuwe (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €420. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Overbetuwe.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning90 m2290 – €310
Rijtjeshuis101 m2€335 – €385
Kopwoning137 m2€420 – €450
2-onder-1 kap163 m2€465 – €485
Landhuis200 m2€520 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overbetuwe die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in West Maas en Waal, Druten, Beuningen, Wijchen en Gennep.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overbetuwe-6671

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Overbetuwe onderzoekt een onafhankelijk specialist het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Overbetuwe). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Overbetuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Zetten
 • Bouwkundige keuring Hemmen
 • Bouwkundige keuring Andelst
 • Bouwkundige keuring Herveld
 • Bouwkundige keuring Valburg
 • Bouwkundige keuring Homoet
 • Bouwkundige keuring Slijk-Ewijk
 • Bouwkundige keuring Oosterhout
 • Bouwkundige keuring Elst
 • Bouwkundige keuring Driel
 • Bouwkundige keuring Heteren
 • Bouwkundige keuring Randwijk
 • Plaats een reactie