Bouwkundige keuring Zeijerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zeijerveen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zeijerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zeijerveen controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeijerveen afspreken

Heb je belang bij inzicht in de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is. Zo weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zeijerveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zeijerveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zeijerveen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een schatting van de onkosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €305 en €450. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zeijerveen.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio82 m2280 – €310
Rijtjeshuis119 m2€350 – €370
Kopwoning144 m2€415 – €435
Geschakelde woning167 m2€450 – €480
Vrijstaand181 m2€505 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeijerveen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ter Aard, Rhee, Taarlo, Zeegse en Vries.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeijerveen-9489

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Zeijerveen onderzoekt een neutrale expert de woning. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zeijerveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Assen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie