Bouwkundige keuring Lattrop-Breklenkamp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lattrop-Breklenkamp laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lattrop-Breklenkamp.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lattrop-Breklenkamp benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lattrop-Breklenkamp regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lattrop-Breklenkamp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lattrop-Breklenkamp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lattrop-Breklenkamp (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €345 en €490. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lattrop-Breklenkamp.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning79 m2290 – €325
Rijwoning115 m2€355 – €385
Hoekhuis140 m2€425 – €430
Geschakelde woning159 m2€460 – €480
Herenhuis195 m2€515 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lattrop-Breklenkamp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme en Zenderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lattrop-breklenkamp-7635

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Lattrop-Breklenkamp onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lattrop-Breklenkamp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Dinkelland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie