Bouwkundige keuring Ter Aard

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ter Aard inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ter Aard.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ter Aard checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo weet je alles over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Aard laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er lekkages zijn. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ter Aard.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ter Aard

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ter Aard (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €405. Het kostenplaatje hangt af van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ter Aard.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning85 m2295 – €315
Rijtjeshuis112 m2€350 – €385
Hoekpand128 m2€405 – €440
Geschakelde woning173 m2€450 – €490
Herenhuis188 m2€520 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Aard die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Rhee, Taarlo, Zeegse, Vries en Noordlaren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-aard-9487

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Ter Aard controleert een objectieve deskundige het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ter Aard). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Assen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie