Bouwkundige keuring Assen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Assen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Assen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Assen inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Assen inplannen

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Assen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Assen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Assen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €480. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Assen.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning92 m2295 – €305
Tussenwoning125 m2€335 – €385
Hoekpand145 m2€415 – €430
Geschakelde woning168 m2€475 – €500
Vrijstaand186 m2€530 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Assen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Noordenveld, Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland en Schiermonnikoog.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-assen-9405

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Assen controleert een neutrale expert het gebouw. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Assen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Assen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Rhee
 • Bouwkundige keuring Ter Aard
 • Bouwkundige keuring Zeijerveen
 • Bouwkundige keuring Zeijerveld
 • Bouwkundige keuring Ubbena
 • Bouwkundige keuring Loon
 • Plaats een reactie