Bouwkundige keuring Vries

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vries regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vries.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vries onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vries afspreken

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vries.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vries

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Vries (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €335 en €405. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vries.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning93 m2280 – €310
Rijwoning119 m2€340 – €370
Hoekpand143 m2€425 – €450
2-onder-1 kap168 m2€460 – €485
Herenhuis189 m2€525 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vries die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Noordlaren, Midlaren, Zuidlaarderveen, De Groeve en Zuidlaren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vries-9481

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Vries onderzoekt een objectieve specialist het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vries). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie