Bouwkundige keuring Buren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Buren uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Buren.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Buren onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buren inplannen

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Buren.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Buren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Buren (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €405. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Buren.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning82 m2290 – €305
Rijtjeshuis116 m2€355 – €375
Hoekwoning147 m2€400 – €450
Twee onder één kap172 m2€475 – €480
Vrijstaand188 m2€530 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nes, Ballum, Hollum, Bornwird en Raard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buren-9164

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Buren analyseert een onpartijdige specialist het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Buren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Ameland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie