Bouwkundige keuring Burdaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Burdaard laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Burdaard.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Burdaard inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Burdaard inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Burdaard.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Burdaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Burdaard en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €375. Het kostenplaatje hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Burdaard.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement84 m2295 – €325
Tussenwoning105 m2€345 – €375
Hoekhuis137 m2€425 – €445
Geschakelde woning171 m2€470 – €505
Landhuis181 m2€520 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Burdaard die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in De Falom, Broeksterwâld, Jannum, Sibrandahûs en Rinsumageast.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-burdaard-9112

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Burdaard onderzoekt een objectieve deskundige het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Burdaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie