Bouwkundige keuring Rhee

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rhee laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Rhee.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rhee inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de meterkast en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rhee inplannen

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rhee.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rhee

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Rhee (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €280 en €465. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rhee.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement100 m2285 – €305
Rijtjeshuis122 m2€335 – €390
Hoekwoning149 m2€405 – €450
Geschakelde woning160 m2€475 – €500
Landhuis175 m2€515 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rhee die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Taarlo, Zeegse, Vries, Noordlaren en Midlaren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rhee-9486

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Rhee checkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Rhee). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Assen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie