Bouwkundige keuring Zaamslag

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zaamslag uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zaamslag.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zaamslag onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zaamslag plannen

Heel snel duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zaamslag.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zaamslag

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zaamslag (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €430. De prijs wordt bepaald door verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zaamslag.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje79 m2€290 – €305
Rijtjeshuis113 m2€350 – €375
Hoekwoning145 m2€420 – €435
2-onder-1 kap164 m2€450 – €495
Landhuis179 m2€530 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zaamslag die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hoek, Sluiskil, Spui, Eede en Sint Kruis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zaamslag-4543

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Zaamslag bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Slim, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zaamslag). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Terneuzen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie