Bouwkundige keuring Klimmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Klimmen laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Klimmen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Klimmen analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klimmen inplannen

Behoefte aan een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Klimmen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Klimmen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Klimmen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €375. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Klimmen.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement77 m2285 – €325
Rijtjeshuis101 m2€350 – €385
Kopwoning148 m2€405 – €450
2-onder-1 kap171 m2€465 – €490
Villa191 m2€530 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Klimmen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Walem, Hulsberg, Schimmert, Berg en Terblijt en Wijlre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klimmen-6343

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Klimmen onderzoekt een neutrale expert het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Klimmen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Voerendaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie