Bouwkundige keuring Asten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Asten laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website lees je meer aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Asten.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Asten bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Asten regelen

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en de staat van de isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Asten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Asten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Asten (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €325 en €405. De prijs is gebaseerd op allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Asten.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Studio93 m2€275 – €305
Tussenwoning106 m2€335 – €375
Hoekpand137 m2€420 – €450
Twee onder één kap167 m2€465 – €490
Landhuis176 m2€530 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Asten die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Someren, Helmond, Son en Breugel, Oirschot en Best.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-asten-5721

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Asten checkt een onafhankelijk partij het gebouw. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Asten). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Asten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Ommel
 • Bouwkundige keuring Heusden
 • Plaats een reactie