Bouwkundige keuring Andijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Andijk inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Andijk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Andijk controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Andijk regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Andijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Andijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Andijk (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Andijk.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartementje78 m2280 – €320
Rijtjeshuis109 m2€340 – €390
Kopwoning145 m2€405 – €450
Twee onder één kap162 m2€470 – €500
Landhuis194 m2€505 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Andijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Westwoud, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek en Bovenkarspel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-andijk-1619

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Andijk controleert een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Andijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Medemblik loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie