Bouwkundige keuring Clinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Clinge laten doen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Clinge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Clinge analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Clinge uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Clinge.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Clinge

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Clinge (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €470. Het prijskaartje hangt af van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Clinge.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning94 m2300 – €330
Tussenwoning109 m2€345 – €385
Kopwoning145 m2€410 – €430
Twee onder één kap155 m2€470 – €490
Villa178 m2€520 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Clinge die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe en Philippine.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-clinge-4567

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Clinge analyseert een objectieve ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Clinge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hulst loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie