Bouwkundige keuring Barendrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Barendrecht laten doen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Barendrecht.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Barendrecht controleert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Barendrecht regelen

Heel snel een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Daarbij achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Barendrecht.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Barendrecht

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Barendrecht (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Barendrecht.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Appartementje94 m2290 – €310
Rijtjeshuis124 m2€355 – €380
Kopwoning126 m2€425 – €435
Twee onder één kap160 m2€470 – €485
Herenhuis196 m2€510 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Barendrecht die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-barendrecht-2994

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Barendrecht analyseert een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Barendrecht). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Barendrecht loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie