Bouwkundige keuring Wier

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wier laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wier.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wier bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wier regelen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wier.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wier

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wier (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €495. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wier.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning77 m2275 – €315
Rijtjeshuis110 m2€340 – €365
Hoekpand143 m2€420 – €435
Twee onder één kap172 m2€450 – €500
Herenhuis190 m2€520 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wier die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Berltsum, Ingelum, Slappeterp, Menaam en Dronryp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wier-9043

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Wier bekijkt een onafhankelijk partij het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wier). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie