Bouwkundige keuring Ridderkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ridderkerk uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ridderkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ridderkerk bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ridderkerk afspreken

Direct duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ridderkerk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ridderkerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ridderkerk en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €460. De totale prijs hangt af van meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ridderkerk.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Studio85 m2290 – €310
Rijwoning115 m2€340 – €365
Hoekhuis130 m2€420 – €440
2-onder-1 kap151 m2€470 – €500
Villa188 m2€530 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ridderkerk die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Gouda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ridderkerk-2985

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ridderkerk controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ridderkerk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Ridderkerk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie