Bouwkundige keuring Terschuur

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Terschuur inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Terschuur.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Terschuur benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terschuur laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Terschuur.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Terschuur

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Terschuur en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €375. De prijs bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Terschuur.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Appartement79 m2290 – €320
Tussenwoning116 m2€360 – €370
Hoekwoning150 m2€410 – €450
Geschakelde woning150 m2€460 – €485
Herenhuis177 m2€520 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terschuur die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek en Soesterberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terschuur-3784

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Terschuur bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Terschuur). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Barneveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie