Bouwkundige keuring Sijbekarspel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Sijbekarspel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Sijbekarspel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sijbekarspel controleert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sijbekarspel plannen

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Sijbekarspel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sijbekarspel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sijbekarspel en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €285 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sijbekarspel.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning81 m2285 – €325
Tussenwoning124 m2€360 – €375
Hoekwoning125 m2€400 – €430
Geschakelde woning160 m2€450 – €505
Landhuis184 m2€510 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sijbekarspel die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn, Berkhout en Ursem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sijbekarspel-1655

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Sijbekarspel checkt een onpartijdige partij het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sijbekarspel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie