Bouwkundige keuring Barneveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Barneveld laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Barneveld.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Barneveld onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de ventilatie en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Barneveld inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Barneveld.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Barneveld

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Barneveld (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €410. De prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Barneveld.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning95 m2280 – €315
Rijwoning106 m2€340 – €365
Hoekpand148 m2€425 – €435
2-onder-1 kap161 m2€465 – €490
Villa197 m2€505 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Barneveld die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Soest, Eemnes, Bunschoten, Baarn en De Bilt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-barneveld-3771

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Barneveld onderzoekt een onpartijdige expert de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Barneveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Barneveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Garderen
 • Bouwkundige keuring Kootwijkerbroek
 • Bouwkundige keuring Kootwijk
 • Bouwkundige keuring Stroe
 • Bouwkundige keuring Voorthuizen
 • Bouwkundige keuring Terschuur
 • Bouwkundige keuring Zwartebroek
 • Bouwkundige keuring Achterveld
 • Bouwkundige keuring De Glind
 • Plaats een reactie