Bouwkundige keuring Voorthuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Voorthuizen regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Voorthuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Voorthuizen benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het stucwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorthuizen laten uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Voorthuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Voorthuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Voorthuizen (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €440. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Voorthuizen.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning78 m2290 – €320
Rijwoning106 m2€350 – €385
Kopwoning133 m2€400 – €430
Geschakelde woning166 m2€460 – €495
Landhuis178 m2€520 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorthuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg en Eemdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorthuizen-3781

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Voorthuizen controleert een onafhankelijk expert het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Voorthuizen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Barneveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie