Bouwkundige keuring Reeuwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Reeuwijk uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Reeuwijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Reeuwijk analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reeuwijk inplannen

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Reeuwijk.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Reeuwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Reeuwijk (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €385. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Reeuwijk.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement82 m2295 – €325
Rijwoning104 m2€350 – €365
Hoekwoning128 m2€405 – €450
Twee onder één kap167 m2€470 – €480
Vrijstaand181 m2€515 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reeuwijk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude en Benthuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reeuwijk-2811

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Reeuwijk controleert een neutrale deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Reeuwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie