Bouwkundige keuring Kootwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Kootwijk laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kootwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kootwijk analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kootwijk laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kootwijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kootwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kootwijk en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €420. De prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kootwijk.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartementje77 m2280 – €330
Tussenwoning115 m2€340 – €380
Hoekhuis147 m2€415 – €430
2-onder-1 kap158 m2€450 – €495
Villa198 m2€515 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kootwijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg en Lage Vuursche.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kootwijk-3775

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Kootwijk controleert een onpartijdige expert het gebouw. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kootwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Barneveld doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie